Polijsten & Beschermen

DetailingRental staat voor kwaliteit en om die reden verkopen wij om te polijsten vooral pads en pasta’s van Rupes. De polijstmiddelen van Rupes zijn namelijk op waterbasis en niet op siliconenbasis.

Veel polijstmiddelen bevatten fillers en deze zullen gemakkelijk de krassen in de lak maskeren. Helaas is het dan wel zo dat je na een paar keer wassen al die krassen, hologrammen, swirls en vervagingen weer terug ziet komen. En je had dat er toch allemaal uit gepolijst!

De polijstmiddelen en pads van Rupes zullen geen krassen maskeren, maar wel verwijderen.

Welke polijstpad te gebruiken?

De pads van Rupes zijn ingedeeld in kleuren en bijpassende pasta's. Ze gaan van grof naar zeer zacht. Zo kunt u diepe krassen verwijderen en een mooie glans creëren. De pads zijn als volgt ingedeeld: blauw (voor diepe krassen), groen (voor medium krassen en verwerkingen), geel (voor waskrassen en glansopbouw) en wit voor een ultra finish met enorme glans.

Daarnaast speelt de hardheid van de autolak een grote rol bij het verwijderen van waskrassen. Harde lak (zoals bij BMW) vereist eerder een blauwe pad i.p.v. geel. Met zachtere lakken kunt u een witte pad gebruiken. Om de juiste keuze te maken, dient u een testspotje te maken op uw auto.

Polijstpads schoonmaken

Tijdens het polijsten is het erg belangrijk om de gebruikte pads tussendoor te reinigen. Dit is niet alleen voor een beter resultaat, maar ook voor het behoud van de pad. Je pad raakt op een gegeven moment namelijk verzadigd door de polijstpasta. Dan kan er niet meer zoveel gecorrigeerd worden.

U kunt de pad op verschillende manieren schoonmaken: met een borsteltje of met een stofzuiger. Kijk voor deze attributen bij onze accessoires.

© 2016 - 2024 Detailing Rental | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel